Narava

Kultura

Kulinarika in nastanitve

Aktivna doživetja

Zdaj je čas za vas-Brda, Vipavska dolina, Kras

Dobrodošli v deželah zlate rebule, dišečega zelena in žametnega terana. Nikjer na svetu ni na tako majhem prostoru najti toliko žlahtnosti okusov in toliko skrbno negovane zapuščine prednikov.

Popotovanje med mavričnimi doživetji lahko pričnete kjerkoli, ob izvirih Vipave, v Slovenskih Benetkah, od koder vas bo reka popeljala naprej mimo strmih obronkov Čavna, ki bdi na eno najbolj zelenih dolin Slovenije, med skrivnostmi podzemnega Krasa v Škocjanskih jamah ali na belem Lipicancu, v Novi Gorici, s stopalom v sosednji Italiji, za obzidjem srednjevškega Šmartnega ali na Cerju, od koder se odprejo veličastni razgledi na tri čudovite naravne pokrajine, Brda, Vipavsko dolino in Kras- povsod bo vašemu koraku sledila edinstvena izkušnja.

Za to bodo poskrbeli gostoljubni domačini, ponudniki udobnih nastanitev, ki jih lahko poiščete v prestižnih hotelih Hita ali na romantičnem podeželju, vodniki z zvrhano mero poznavanja skrivnosti naših največjih znamenitosti in naši vinarji, ki svoje žulje in znanje stoletja pretaplajo v rujno kaplico, tako žlahtno, da njen lesk odseva iz seznamov najprestižnejših svetovnih vinskih lestvic.

 

Za več informacij sledite povezavi.


27.08.2020

Aktualno

Vse objave