Narava

Kultura

Kulinarika in nastanitve

Aktivna doživetja

Dnevi evropske in kulturne dediščine

Tudi letos smo na Krasu in Brkinih pripravili pester nabor dogodkov v okviru odmevne akcije Dnevi evropske kulturne dediščine, ki poteka pod okriljem Sveta Evrope, Evropske komisije na področju kulture ter Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije na nacionalnem nivoju. Letošnji Dnevi bodo potekali med 26. septembrom in 10. oktobrom pod geslom Spoznaj? Ohrani. Varuj! Živahno dogajanje na Krasu in Brkinih bo pospremilo deset dogodkov namenjenih vsem generacijam.

Sreda, 7. oktober

18.00 ~ Arheološka kulturna dediščina, nevidni temelj današnje krajine, Matavun

Kaj nam lahko o okolici naših domov in krajev pove arheologija, ki preučuje različne plasti delovanja človeka in narave? Spoznali bomo, da vsakdanje stvari in podobekrajine skrivajo zgodbe stoletij, tisočletij in da nas prav krajina najbolj povezuje s preteklimi časi. Predava Jošt Hobič.

LokacijaPromocijsko kongresni center Pr' Nanetovih, Matavun 8, 6215 Divača

Organizator: Zavod dobra pot

Kontakt: www.dobra-pot.si

 

 

Petek–nedelja, 9. do 11. oktober

16.00 ~ Spoznavanje filmske dediščine, Filmski detektivi – atraktivna dogodivščina za družine; Divača

V središču Divače stoji Škrateljnova domačija, ki ima svoje korenine v 17. stoletju in velja za najstarejšo ohranjeno kraško domačijo. Na hiši so vidni še tipični elementi kraške arhitekture, ki so jih arhitekti ob prenovi ohranili in objekt je leta 2011 prejel Plečnikovo nagrado. Obiskovalci, družine z otroki (6–13 let), so takrat vabljeni, da ob vodenem ogledu raziščejo skrivnosti v Muzeju slovenskih filmskih igralcev, ki domuje na domačiji in tako spoznajo filmsko dediščino. Ob spoznavanju razstave rešite naloge, ki vas popeljejo do končnega skrivnega gesla, s tem pa si prisvojite naziv "filmski detektiv".  Ste pripravljeni na izziv?

Lokacija: Muzej slovenskih filmskih igralcev, Divača

Organizator: Muzej slovenskih filmskih igralcev

Kontakt: 041 55 00 44, www.muzejdivaca.si


08.09.2020

Aktualno

Vse objave