Narava

Kultura

Kulinarika in nastanitve

Aktivna doživetja

Romanje k fari

Vabljeni na dediščinski pohod v okviru Vremskega opasila!

Odbor za varstvo kulturne dediščine UNESCO Biosfernega območja Kras in porečja Reke in Park Škocjanske jame, Slovenija, TKŠD Urbanščica, novogoriška enota Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Občina Divača z domačini v soglasju z župnikom Slavkom Obedom v ponedeljek, 15. 8. 2022, v okviru Vremskega opasila vabijo na Romanje k fari:

 

Cerkev sv. Trojice – Dolnje Ležeče, ob 10.00

Cerkev sv. Tomaža – Famlje, ob 13.30    

Cerkev Marijinega Vnebovzetja – Vremski Britof, ob 15.30

 

Na dediščinski pohod po sledovih srednjeveških cerkvic se bodo pohodniki podali v spremstvu odgovorne konservatorke Minke Osojnik, predsednice TKŠD Urbanščica Mirjam Frankovič Franetič, članov Odbora za varstvo kulturne dediščine BOK in PR z domačini.

Na romarsko pot bomo krenili iz Dolnjih Ležeč, obiskali cerkev sv. Helene na Gradišču, se ob 13.30 udeležili kulturnega programa z glasbeniki Luko Dujcem in Egonom Bratožem ter člani TKŠD Urbanščica z zanimivimi zapisi o Famljah pisatelja Franceta Magajne iz "Žalostnih zgodb o veselih Kraševcih" pri cerkvi sv. Tomaža in apostolov v Famljah. Po prigrizku bomo krenili k cerkvi sv. Lovrenca v Vremski Britof, od tam pa do cerkve Marijinega vnebovzetja – Fare, kjer se bomo udeležili praznične sv. maše. Nazaj grede bo organiziran prevoz. Udeleženci so naprošeni, da imajo s seboj vodo, po potrebi malico in maske za ogled notranjosti cerkva in prevoz.

Parkiranje pohodnikov: v Dolnjih Ležečah pred gostilno Pri Čotniku.

V primeru stalnega dežja prireditev odpade.

 

Vljudno vabljeni!


12.08.2022

Aktualno

Vse objave