Narava

Kultura

Kulinarika in nastanitve

Aktivna doživetja

Vabilo na predstavitev izsledkov mednarodne delavnice konserviranja restavriranja stenskih poslikav

Zaključni dogodek bo potekal v Gradišču pri Divači v Cerkvi sv. Helene.

ZVKDS Restavratorski center in OE Nova Gorica v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, švicarsko Univerzo za uporabne znanosti in umetnosti - SUPSI iz Lugana, Akademijo za likovno umetnost v Zagrebu in ob podpori Občine Divača med letoma 2021 in 2023 organizirajo mednarodno študentsko delavnico konserviranja-restavriranja stenskih poslikav z naslovom Summer School Gradišče pri Divači (Slovenia), Church of St. Helen: Conservation restoration of wall paintings.

Letošnja delavnica bo potekala med 31. avgustom in 14. septembrom in bo namenjena izpopolnjevanju študentov in mladih zaposlenih na področju konserviranja-restavriranja stenskih slik. Program na lokaciji bo potekal en teden, med 5. in 9. septembrom, in zajema nadaljevanje konservatorsko-restavratorskih posegov na stenskih poslikavah v cerkvi sv. Helene.

Ob zaključku delavnice bo pripravljena predstavitev za zainteresirano javnost, lokalno skupnost in predstavnike Ministrstva za kulturo.

Zaključni dogodek bo v petek, 9. septembra 2022, v cerkvi sv. Helene na Gradišču pri Divači, s pričetkom ob 13. uri. Po končani predstavitvi bo sledil ogled srednjeveških stenskih poslikav v cerkvi, srečanje z lokalno skupnostjo in okrepčilo.

V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v dvorani Rudnik Vreme v Famljah.

 

Vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite!


02.09.2022

Aktualno

Vse objave