Narava

Kultura

Kulinarika in nastanitve

Aktivna doživetja

Jesenske serenade v Divači

JSKD OI Sežana v sodelovanju z Glasbeno mladino Ljubljansko razpisuje glasbeni abonma Jesenske serenade na Krasu in v Brkinih za vse ljubitelje odlične glasbe in izbrane poezije.

V torek, 27. septembra 2022 ob 19. uri, vabljeni na borjač Muzeja slovenskih filmskih igralcev, kjer bo v sklopu Jesenskih serenad na Krasu in v Brkinih potekal koncert zasedbe Sherzer Brigade

Nastopali bodo Žiga Šercer (repinique), Miha Friedrich (repinique, triangel), Marko Sikirica (surdos), Maca Svete (terceira), Fabijan Purg (terceira), Klara Aubrechtova (terceira), Primož Podobnik (caixa) in Luka Kuhar (caixa).

Koncert z besedo povezuje Dejan Pevčević. Besedila je izbral Dejan Pevčević.

 

Spored: 

Žiga Šercer: Turkish Delight 

Marko Sikirica: Hell no Samba 

Marko Sikirica: Siki445 

Žiga Šercer: Fanka nam manka 

Žiga Šercer: Belo dos Belos 

Žiga Šercer: Samba Reggae 

Žiga Šercer: Drum 'n Bejs

Gunter Grass, prevod Janko Moder: Pločevinasti boben, odlomki iz romana

 

Sherzer Brigade je energičen kolektiv izkušenih bobnarjev in bobnark, ki si s pomočjo glasbe prizadeva za spremembe znotraj posameznika. Brazilska glasba in ritem, ki izhaja iz te glasbe, je neusahljiv vir inspiracije, saj le-ta pripravi človeka do plesa, boljšega počutja in pozitivne naravnanosti. Za razgiban ritem in solistične vložke skrbi vodilni boben – repinique. Skupaj ustvarijo široko in z energijo nabito paleto zvoka, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Plesalo bo tako staro kot mlado!

 

Vstop je prost. V primeru slabega vremena bo koncert na novi tržnici v Divači.


22.09.2022

Aktualno

Vse objave